Yazılar

29 Ağustos 2014 Cuma

.VBS DOSYA UZANTISI İÇİN BİR KOMUT DOSYASI ALT YAPISI YOK

Bilgisayar kullanıcıları internette sörf yaparken sürekli olarak bilgisayarlarını korumak durumundadırlar. Aksi takdirde virüslerin istilasına maruz kalırlar. Bu virüslerden bir tanesi de ".VBS DOSYA UZANTISI İÇİN BİR KOMUT DOSYASI ALT YAPISI YOK" hata mesajı ile karşımıza gelen vbs virüsüdür.


Bu virüsten kurtulmak için bilgisayarınızı Microsoft Safety Scanner ile taramanız gerekmektedir.

Programı indirmek için tıklayınız.

Tarama işlemi için bilgisyarınızı güvenli modda açınız. Bilgisayarınızı güvenli modda açmak için, bilgisayarı yeniden başlatırken f8 tuşuna basınız.

Microsoft Safety Scanner ile tarama yaptıktan sonra MalwareBytes programı ile de bilgisayarınız taratmanız gerekmektedir.

MalwareBytes programını indirmek için tıklayınız.

Tarama işlemlerinde sonra bilgisayarınız vbs virüsünden kurtulmuş olacaktır.

2 yorum:

  1. Büyük ihtimalle güvenli moda geçmeye çalışsanız bile bu hata sizin windows sistemini kullanmanıza izin vermeyecektir. Ben farklı bir yol denedim ve bu basit yolu size anlatayım da herkesi kurtarayım bu hatadan :
    1- Bilgisayarınızı açın ve bu hatanın gelmesine izin verin, ardından ctrl + alt + delete tuşları ile görev yöneticisini açın (ancak bu şekilde açabilirsiniz.)
    2- Görev yöneticisinden kullanıcılar sekmesine tıklayın
    3- Karşınıza kendi oturumunuz gelecek ve üzerine gelip sağ tıklayıp 'Kullanıcı hesaplarını yönet'e tıklayın.
    4- Sizi denetim masasına yönlendirecek. Denetim masasında arama kısmına 'Geri yükleme' yazın ve buluğunda 'Geri yükleme noktası oluştur.' yazısına, denetim masasından tıklayın.
    5- Açılacak yeni pencereden sistem korumasına girin ve sitem geri yüklemeye basın. Oradan önerilen tarihe veya istediğiniz (geri yükleme yapabileceğiz) bir tarih seçtikten sonra başlatın böylece sisteminiz eski haline dönecek.
    ÖNEMLİ: Geri yükleme yapacağınız tarihe dikkat edin çünkü atayacağınız tarih eski olursa son zamanlarda yüklediğiniz bilgiler yok olacaktır. Bunu bir zaman yolculuğu gibi düşünün :)

    YanıtlaSil